sekely's magick therapy
הבלוג של סקלי ברוריה
מרק עוף האנטיביוטיקה הטבעית להתקררות
החורף מגיע ועמו דלקות גרון המלווים בכאבים ונפיחות של בלוטות הלימפה מתחת לסנטר. אחת השיטות העתיקות היהודיות להקלה וריפוי דלקת גרון היא שתיית מרק עוף. בפוסט זה תסביר ד"ר מוניה יונוביץ מה עושה מרק עוף לוירוס המתיישב בגרון. במקור זה מרק עוף ללא ירקות ואם כן אז מעט מאוד ירקות שורש. אני נתתי כאן מתכון אחר ,הוספתי הרבה ירקות ועדשים כתומות ויוצא מרק המתאים לכל השנה בתיאבון!
שימו לב: היוד הוא מינרל חשוב ולכן הוספתי מלח עם יוד כמו כן מלח הימלאיה וורוד מכיל כ- 80 מינרלים חשובים ולכן גם הוא התווסף. הכורכום מגיע עם פלפל שחור ביחד הם מטיבים עם הכבד ומטפלים במצבי דלקת וכאב,
כדאי לקנות ירקות ירוקים אורגנים .. ירקות עליים מרוססים יותר בגלל כינמות חובבות ירק
מדוע מרק עוף נחשב לפניצילין יהודי?
אתחיל במתכון שלי למרק חורף עם עוף וירקות כתומים עשיר מרפא ומנחם.
מרק עוף עם ירקות כתומים
בסיר מרק גדול
מצרכים
- 2 שוקיים עוף עם העור.
- 1 כוס עדשים כתומים
- 5 גזרים
- 1 בטטה גדולה
- 1/2 ק'ג דלעת
- 4 גבעולי סלרי קצוצים
- 1 כרשה קצוצה
- 2 בצל
- 2 קישואים
- חצי חבילה פטרוזיליה
- חצי חבילה כוסברה
- 1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק.
- 2 עלי מנגולד
- 2 תפוחי אדמה
אפשר להוסיף או להוריד מצרכים. אפשר להקטין כמויות. בהתאמה.
תמיד יוצא טעים
הכנה
- בסיר גדול שמים 7 כוסות מים ואת העדשים והעוף.
מתחילים בבישול. כעשרים דקות בסיר רגיל, 8 דקות בסיר לחץ - בינתיים אני קולפים וקוצצים את הירקות. את העלים הירוקים : פטרוזיליה, כוסברה ומנגולד לא קוצצים.
- מוסיפים את הירקות לסיר הגדול מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות ומוסיפים תבלינים: כף גדושה של מלח הימלאיה ורוד, מלח מועשר ביוד או מלח ים. כפית כורכום, כפית פלפל שחור אפשר להוסיף עלי דפנה ופלפל אנגלי .
- ממשיכים לבשל. בהתחלה על אש גבוהה ואחר כך על אש בינונית עד שהירקות מתרככים (עוד 20 דקות, בסיר לחץ עוד 8 דקות).
- בסיום הבישול טועמים ומתקנים טעמים: ניתן להוסיף מלח, פלפל שחור גרוס או אבקת מרק לפי הטעם ובחורף כפית ג'ינג'ר.
אפשר לטחון חלק מהירקות וחלק מהעוף ( מומלץ לילדים שלא אוהבים ירקות ועוף במרק או למי שמתקשה בלעיסה). את הפטרוזיליה, הכוסברה והמנגולד מוציאים לפני הטחינה. - המרק יוצא מעט סמיך. אם הוא סמיך מידי יש להוסיף מים.
- בתיאבון.
מאיזו סיבה נחשב מרק עוף בכל מתכון כפניצילין יהודי?
ד"ר מוניה יונוביץ מסבירה מדוע דווקה מרק עוף?
אני הייתי חייבת להבין . כמדענית בכל רמ"ח אברי אינני יכולה לקבל דברים כפשוטם.
חייבת להבין למה החליטו שמרק עוף הוא פניצילין.
ובכן, הפניצילין, האנטיביוטיקה הראשון מיוצרת על ידי פטרייה הנקראת פטריית הפניצילין.
למה הפניצילין הוא אנטיביוטיקה? כי הוא פוגע בדופן התא של החיידק (דופן התא של חיידק דומה לעור שלנו). חלק מהחיידקים הם בעלי דופן וחלקם חסרי דופן. הפניצילין פוגע רק חיידקים בעלי דופן.
בעת הבישול העוף מפריש אוריאה. האוריאה עשויה לפגוע בגוף החיידק על שיבוש יצירת החלבונים הבונים את הדופן.
איך האוריאה במרק לא פוגעת בנו גם לגופינו כמות גדולה של אוריאה מזיקה?
כי אנו ענקיים אימתניים יחסית לחיידקים וכמות האוריאה הקטנה במרק לא תשפיע עלינו.
לכן מרק עוף בתוספת ירקות כתומים מחממים יכול להיות תרופה טבעית , טעימה ונפלאה למחלות החורף