שהייה ביער לשיפור מדדי לחץ דם, מצב רוח, וסטרס
במחקר יפני מספרים על טיפול ללחץ דם שהצליח וכל זה בשיטת שהייה ביער.

שהייה ביער לשיפור מדדי לחץ דם, מצב רוח, וסטרס

טיוך ביער תמונה עבור מאמר בבלוג שלי

ביפן ממליצים על שהייה ביער כטיפול ביתר לחץ דם

פינת המחקר השבועי

שהייה ביער לשיפור מדדי לחץ דם, לב ריאה, מצב רוח, דיכאון

אימו של קובי נפטרה בפתאומיות , היא קיבלה זריקת פניצלין ללא בדיקה אם היא אלרגית לחומר זה , וכך בקופת חולים בחדר האחות היא  איבדה הכרה  וכשהגיע האמבולנס נקבע מותה.

קובי הילד הצעיר במשפחה היה  קשור מאוד לאימו ומותה הפתאומי השרה עליו דיכאון קשה , הוא הסתגר ולא רצה להיפגש עם חברים כלל.

אביו  היה חסר אונים ולא יכל לטפל בבנו ולכן החליט לשלוח אותו לישיבה,

 " תקשיב"  אמר לו אביו "יהיה לי ולך יותר קל אם תהיה במסגרת טובה ,אתה תפגוש שם הרבה חברים ובחברותה הדיכאון יעבור".

הרב של הישיבה ראיין אותו ואמר לאבא:

" יש לך ילד חכם אנחנו ננסה לעזור לו "

 אז מה הרב עשה ? הוא הצמיד לקובי תלמיד ישיבה שהיה בוגר ממנו בשנה וציווה עליו לטייל אתו בחוץ פעמיים ביום בכל פעם שעתיים.

הישיבה שכנה בקצה העיר ומאחוריה היה יער אורנים ענק ומדהים וכך הם טיילו השכם בבוקר ואחר הצהריים ביער המופלא, בהתחלה יוסף הקשיב לסיפורים של חברו, ואחר כך הוא השתתף וסיפר על אימו המופלאה לאחר שבועיים קובי הרגיש שהוא יכול להצטרף לחבריו בישיבה.

בכל ימי שהותו בישיבה הוא לא ויתר על טיול ביער והדיכאון נעלם, ולאט לאט הו השלים עם מות אימו.

הכרתי אותו בצעירותו וליוויתי את משפחתו כשהתחתן – בישיבה מחתנים את התלמידים צעירים.

שאלתי אותו "האם הדיכאון חזר",

 ואז הוא אמר לי "כשרוכשים כלי להתמודדות לא מוותרים עליו.. אני נוהג לטייל ביערות לעיתים קרובות עם משפחתי ותמיד אני חוזר רגוע יותר ובהתרוממות רוח ואנרגייה לשינויים חיוביים"

תמיד שאלתי את עצמי מה שפיע עליו, חשבתי שהחברותה והשיחות  הם שעשו את השינוי, עד שנתקלתי במחקר מיפן שנקרא

"שהיית יער לטיפול ביתר לחץ דם"

 המאמר נלקח מנטורופדיה. תוצאות המחקר מספרות  שהוא השפיע על מדדים רבים ובינהם דיכאון , סטרס מדדי לב ריאה ולחץ דם.

אז התחילו בכל העולם לבצע מחקר דומה, והגיעו לאותה מסקנה.

ברוסיה נהגו לשלוח חולים במחלות קשות לבתי הבראה בים השחור,

מירי קירי  (https://bit.ly/48xzRj0 )   לקוח מויקפדיה ישראל-החוקרת הידועה עשתה מחקרים בתחום הרדיואקטיביות וגילתה את היסודות רדיום ופולוניום אפילו פרס נובל קיבלה על כך.

לפני שידעה עד כמה מזיקה הקרינה היא ערכה הרבה ניסויים על עצמה שהזיקו לבריאות שלה, ניסויים אלו החלישו אותה  והיא לא יכלה לעבוד, הרופאים שלחו אותה לבית הבראה ביערות בהרים להבריא, ואכן זה עזר לה מאוד.  וקיימים סיפורים רבים על חולים שהחלימו בטבע.

הנה המאמר לקוח מנטורופדיה

"שהיית יער הינה גישה שפותחה ביפן והתפשטה למדינות נוספות, לפיה חשיפה לסביבת היער הינה אסטרטגיה לקידום בריאות המסייעת לירידה בקצב הלב ובלחץ הדם, להפחתת סטרס ולשיפור הפעילות החיסונית וכתוצאה מכך להאצת ההחלמה ממחלות ולשיפור תחושת הרווחה. בסקירה נכללו 14 מחקרים, מהם שבעה נערכו ביפן והאחרים נערכו בסין, קוריאה, טאיוואן ופינלנד. סך הכול נכללו במחקרים אלה 951 משתתפים בגיל 19 עד 80, מרביתם סובלים מיתר לחץ דם עם או בלי טיפול תרופתי. במחקרים אלה נערכו התערבויות שונות של שהיית יער, כגון הליכה ביער, צפייה בנוף או תכנית התערבות הכוללת מספר טכניקות הרגעה אשר מתקיימת ביער. באופן כללי נמצא כי בקרב משתתפים עם קדם/יתר לחץ דם התערבויות של שהיית יער היו יעילות לשיפור לחץ הדם, הדופק, השתנות קצב הלב, מדדים של לב-ריאה, פעילות מטבולית, מצב רוח חיובי, חרדה ואיכות החיים. מחקרים אלה הראו כי בטווח הקצר, הנע בין יום אחד ל-20 מפגשים, להליכה ביער או להשתתפות בתכנית התערבות ביער הייתה השפעה גופנית ופסיכולוגית מיטיבה. החוקרים מסכמים כי העדויות תומכות בהשפעה הגופנית והפסיכולוגית המרגיעה של שהיית יער בקרב מבוגרים עם קדם/יתר לחץ דם.     

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32571202/

      

במחקר אחר מ 2020 נבדקה  השפעת חשיפה לטבע על סטרס..

…… בכל שבעת המחקרים בהם נבדקו מדדים פיזיולוגיים של סטרס, נמצא כי חשיפה לטבע הייתה קשורה בשיפור מדדי הסטרס. כמו כן, בחמישה מבין ששת המחקרים בהם נבדקה תפיסת הסטרס הסובייקטיבית נמצא כי חשיפה לטבע הייתה קשורה ברמות נמוכות יותר של סטרס. החוקרים מסכמים כי ממצאים אלה מדגישים את החשיבות של חשיפה לטבע למיתון רמת הסטרס, כפי שמתבטאת הן בתפיסה הסובייקטיבית והן במדידה פיזיולוגית.  

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0965229920305446

המסקנה המתבקשת ששהייה בטבע מרפאת ומרוממת את מצב הרוח.

מומלץ!!