תזונה סינית ומערבית ותוספי מזון
chinese nutrition and supplements
תזונה סינית
התזונה הסינית נבדלת מהתזונה המערבית , בתזונה הסינית מתחשבים במצב האיברים. לכל איבר איכות משלו ותזונה מותאמת, למשל לכבד מתאים מאכלים יותר חמוצים.. וצהובים, לריאה מתאימים מאכלים מעט חריפים ולבנים כמו בצל האבחון הסיני שם דגש על הרגשת החום קור אצל האדם. אם קר לו כל הזמן אז עליו לאכול מאכלים מבושלים, חמימים פחות סלטים ופחות משקאות קרים. ואם חם לו כל הזמן ומזיע עליו לאכול מאכלים קרים יותר ולהימנע מקפה, מאכלים וממשקאות חמים המעלים את החום של האיברים.
חום תקין חיוני לתיפקוד האיברים לכן חום גוף של 37 מעלות מחשב לחום נמוך לא תקין וחייבים לטפל בזה.. חום נמוך לאורך זמן מחליש את האדם ופוגע באיברים שונים.
תוספי מזון נחוצים לאנשים שנחלשו ואין זמן לחכות עד שהתזונה תחזק אותם מפני שכשהאדם חלש גם הספיגה של המזון נחלשת.
המורה שלי פרופסור פנג חזר ואמר כשאדם מגיע אליך לקליניקה תטפל בו הכי מהר שאפשר בכל השיטות האפשריות כדי להקל עליו אחר כך אפשר להמשיך לחזק. לכן לא מלמדים טובע לשחות קודם כל מצילים אותו ואחר כך מלמדים אותו תזונה נכונה ואורח חיים בריא.