הבלוג של ברוריה סקלי
רפואה סינית רפלקסולוגיה
טיפול גוף נפש בכאבים כרונים ואקוטים
סדנאות הרצאות
מס' 16
איך מוצרי כוורת מפחיתים דלקתיות בגוף
ומה המזון שמכיל הרבה פרוביוטיקה
החלטנו לשלוח שוב את מדריך המתנה .
"לצום יום אחד בשבוע לאיזון משקל וניקוי רעלים"
הנה הקישור.https://headache.ravpage.co.il/fast1.ravpage.co.il
חשוב לצום בימים המומלצים לצום , בימים אלו אנחנו פחות רעבים, ולכן אנחנו בוחרים את אחד מהימים המועדפים לממש את יום הצום השבועי. אני מצרפת כאן תקציר של מאמר שפורסם בניוזלטר מספר 14 , מאמר של ד"ר מוניה יונוביץ המסביר מדוע צום מפחית דלקות כרוניות ואיך הוא עושה זאת.
שלום חברות וחברים
מי שחפצה/חפץ לקרוא את המאמר המקורי לחצו על הקישור
דלקת כרונית היא השורש של המחלות הקטלניות ביותר על פני כדור הארץ. מחלות ממקור דלקתי כרוני כוללות: מחלות לב, שבץ מוחי, מחלות בדרכי הנשימה, סרטן, השמנת יתר וסוכרת. [36] [37] [38]
כלל מחלות דלקתיות אלו הורגות 3 מתוך 5 אנשים ברחבי העולם. הצום מפחית מדדי דלקת:
- על ידי גירוי תאי גזע ( תאים עובריים היכולים להפוך לכל סוג תא שבסיבתו הם נמצאים)
- קידום תהליך האוטופאגיה שמסיר אנטיגנים דלקתיים ( שמיוצרים מחומרים המצויים בדם ומעוררים תגובה דלקתית). האוטופאגיה משמידה גם חיידקים ווירוסים.
- הצום גורם הפחתת תאי דם לבנים דלקתיים הנקראים מונוציטים[40]
- צום הוא טיפול יעיל לשלל מחלות דלקתיות כמו : לדלקת מפרקים שגרונית, סיוגרן , טרשת נפוצה, ומצבים דלקתיים אחרים.
עד כאן תקציר המאמר שתורגם על ידי ד"ר מוניה יונוביץ
ובהמשך למזונות המפחיתים דלקתיות ומקדמים הבראה אני מביאה כאן מתכונים נוספים. אחד החשובים בהם הוא הכרוב הכבוש הפופולרי בארצות אירופה. כמו כן מוצרי הכוורת שאתן עליהם סקירה מקיפה .
כפי שהבטחתי אני מוסיפה כאן מתכון קל להכנת כרוב כבוש מיוחד העוזר לנו להגביר את אוכלוסיית החיידקים הטובים במעיים הנחוצה לבריאות הפיזית והנפשית.
מתכון לכרוב כבוש – נכתב על ידי ד"ר מוניה יונוביץ
הכרוב הכבוש מככב אצלי כבר למעלה מ5 שנים. מסיימת אתו את הצום .
את המתכון נתנה לי חברתי שבזכותה הגעתי לצום
לפני זמן לא רב בסביבות נובמבר 2023 חליתי ברצף בשלל מחלות. נדבקתי בלי סוף. ובכל פעםשנדמה היה לי שהחלמתי נדבקתי שוב בשפעת/ מיקופלסמה פנאומוניה/ דלקת בעצם ועוד ..
לאחר שסוף סוף החלמתי בסוף מרץ 2024 הייתי חלשה וסמרטוטית. לא הצלחתי לבצע תנוחות יוגה ששלטתי בהן.
חברתי אמרה לי נסי לאכול כל יום לפחות כף כרוב כבוש מזה שיש לך במקרר.
עשיתי זאת. למחרת הרגשתי חזקה יותר ולאחר יומיים הצלחתי לבצע עם תלמידיי ליוגה שיעור מאתגר, אחרי שיעורים רבים בהם נתתי רק הנחיות והדגמה קצרה.
הפתעתי את עצמי. שאלתי מה השתנה פתאום. הרי אני לוקחת תוספים מידי יום.
נוכחתי שהשינוי היחיד היה לקיחת הכרוב עם הפרוביוטיקה החיה והנהדרת.
המדע הכיר בחשיבות הפרוביוטיקה לבריאות הגוף והנפש. הוא מכנה אותה מיקרוביום ומתייחס לסביבת המיקרואורגניזמים בגופינו
מתכון לכרוב כבוש:
קונה כרוב לא גדול ומגרדת אותו במג'ימיקס.
למי שיש סבלנות לקצוץ את הכרוב לרצועות ולחתוך לא יותר משני ס"מ. אני מתעצלת וקוצצת או פורסת
במג'ימיקס לפרוסות דקות עם הדיסק המתאים.
את הכרוב הקצוץ שוטפת היטב במים ומסננת, שוטפת גזר בינוני, מגררת אותו ומסיפה לכרוב,
מפזרת על הירקות כף של זרעי קימל ( יש בסופר) ושמיר קצוץ .
חוצה לשתיים עשרה פלחי שום קלופים ומפזרת גם אותם בין הירקות.
מכינה צנצנת נקייה של 2-3 ליטר מרתיחה ליטר מים עם כף מלח ונותנת לתמיסה להתקרר
שופכת על הכול את התמיסה הפושרת של המלח ודוחסת את הירקות בכף עץ
מעבירה את תערובת הירקות לצנצנת תוך דחיסת הירקות כדי שיהיה מקום לכל הירקות.
מוסיפה גם את נוזל הכבישה ככל שאפשר..מכסה את הפתח של הצנצנת בגאזה או מגבת נייר וגומייה .
עם מקל שיפוד עץ דוקרת את הכרוב עד למטה כדי שהבועות הנוצרות מנשימת החיידקים יעלו מעלה ,
משאירה בחוץ במקום מוצל (בצד של השיש במטבח)יש לחזור על הדקירה פעמיים ביום.
כשהכרוב קצת משנה צבע טועמים . אם הטעם מתחיל להיות כבוש סוגרים את הצנצנת
במכסה ומכניסים למקרר. הכרוב ממשיך להיכבש במקרר אחרי שבוע מגיע לשיא טעמו.
בימים חמים אחרי 24 שעות הכרוב מוכן להיכנס למקרר. בחורף עד 3 יממות, את הכרוב הכבוש אפשר לאכול
את בכרוב אפשר לאכול עם כל ארוחה הוא מלא פרוביוטיקה ועוזר לאוכלוסית המעיים הטובה להתרבות .
מוצרי כוורת
מוצרי הכוורת הם מזון סופר על ויכולים לעזור מאוד בריפוי דלקות אקוטיות וכרוניות.
אכן הטבע והדבורים יצרו את הדבש שהוא מוצר מלא חומרים מזינים
עם מולקולות קטנות שיכולות להגיע לכל מקום בגוף שלנו מוצר ננו טכנולוגי אמיתי..
אבל באמת צריך לדעת איזה דבש לקנות.
הדבש צריך להיות לא מחומם.. ( זה כתוב עליו ) ולהשתדל לדעת היכן ממוקמות כוורות הדבורים..
האם זה בשדות מרוססים או בשדות פרחי בר ועצי אקליפטוס.
אני קונה את הדבש ממכוורת ארקין. הטעם מדהים ! והוא עונה על כל הנתונים.
כשאמרתי למטופלת שלי להעדיף דבש היא ענתה לי שאין הבדל בינו ובין הסוכר..
נכון, עניתי לה הם זהים מבחינת קלוריות..
בסוכר קלוריות ריקות מתוכן. אך הדבש עשיר בחומרים המחזקים מערכת חיסונית..
זה כמו לשתות מיץ ממותק בטעם תפוז או מיץ תפוזים אמיתי סחוט.
בתהליך הריפוי של כאבים כרוניים אני תמיד מזהה אצל מטופלי חסרים תזונתיים..
ואין כמו מוצרי כוורת לחזק . בגלל הרכבם ותכולת המינרלים ויטמינים וחומצות האמינו שבהם
המכסה קשת רחבה של חסרים ללא מאמץ.
עלינו לזכור שלפעמים הגוף צריך כמות מעטה מאוד של ויטמינים וחומצות אמינו שהוא לא מייצר
בכדי לעזור למזון שאנו אוכלים להיטמע היטב בגוף.
לפעמים הם המפתח שפותח את התא ומכניס את החברים כמו ברזל למשל לתוך התאים.
כך באופן שיטתי, עוד יום ועוד יום אנחנו מחזקים את הגוף בדרך הטבעית..ובהתמדה!
ואם נביט אחורה נראה את ההבדל!
אז לא רק הדבש ממתיק לנו את החיים גם מוצריו עושים זאת בגדול.,
אספר כאן ובניולטר הבא על מוצרי הכוורת שנמצאים בשימוש
פולן דבורים
הפולן הוא מזון עתיק המוכר מזה אלפי שנים..
הפולן הוא אבקת פרחים שנדבקת לרגלי הדבורים בזמן שהן אוספות את הצוף מהפרחים..
הפולן נאסף מתוך הכוורת לתוך כלי המונח מתחת לחריץ הכניסה
הגורם לפולן להשתחרר מרגלי הפועלות וליפול לכלי איסוף.
הוא מזון על!! זכה לתואר המזון המושלם! אנטי אייג'ינג מלא בויטמינים ומינרלים חלבונים ואנזימים ואפילו
חומצות אמינו שהגוף לא מייצר בעצמו , ללא חומרים מלאכותיים 100% טבעי.
הוא יעזור לך להתגבר על עייפות ותשישות כרונית ,
מצבי אלרגיה, משקם את הגוף לאחר ובזמן מחלה.
הוא אנטי בקטריאלי, מצוין לספורטאים , הוא מצוין לאלו הסובלים מערמונית מוגדלת,
ובכלל לשמירה על הערמונית.. מצוין לשיקום לאחר ניתוחים ולנשים בכל העניינים הגניקולוגיים ..
אז איך אני אוכלת אותו.. בתוך כוס חלב שקדים יחד עם תערובת זרעים טחונה..
או מעל דייסת קווקר או מכניסה אותו לכדורי תמרים מעורבים עם שקדים ואגוזים טחונים..
העיקר לא לחמם אותו אחרת כל הטוב שלו נעלם.
לבריאות!!
הפרופוליס
הפרופוליס קיים מאז ומתמיד בטבע והוא עוזר למגר חיידקים ווירוסים ונגיפים רבים
כל זאת בזכות שפע הוויטמינים שיש בתוכו והוא עשיר במינרלים שמחזקים מערכת חיסונית.
הפרופוליס נאסף על ידי הדבורים מדונג העצים והשרף שלהם.
ותפקידו בכוורת למנוע מחלות וזיהומים חיצוניים שלא יפגעו בכוורת, הדבורים אוטמים אתו את הכוורת.
אנחנו משתמשים בו בעיקר בחורף או בסתיו..
כשאנו חשופים למחלות קור , שפעות הצטננות , דלקות בדרכי הנשימה ועוד..
וכל זאת בזכות הפלבנואידים שיש בו.
השתמשו בו לאיחוי פצעים מוגלתיים וכוויות שלא נרפאו ,הוא עוזר לחדש תאים במהירות,
מקל על אקנה ועל הרפס מסוגים שונים, כמו כן יעיל לבעיות קיבה כגון הליקובקטור ולדלקות בשתן.
המצרים השתמשו בו לחניתת גופות,
חברות מסויימות הכניסו פרופוליס למשחות השיניים דבר העוזר לדלקות חניכיים ומניעת עששת.
הפרופוליס מכיל את כל הוויטמינים שלהם זקוק הגוף,
וגם עשיר במינרלים כמו מגנזיום סידן אבץ ברזל שתומכים במערכת החיסונית שלנו.
וכן עוזרים לבנות שרירים ועצמות.
החוקר הדני קארל לונד אגארד הקדיש את חייו לחקר הפרופוליס
ורשם הרבה מאוד פטנטים בכל העולם על דרכי הפקת הפרופוליס המידע שלו רלוונטי עד היום.
חברת אלטמן הכינה סירופ ממותק לילדים עם פרופוליס ואכינצאה..
לשימוש יומי בסירופ מונע הדבקות במחלות חורף.
כדאי להתחיל באוקטובר זה עוזר לשמור את הילדים מלהידבק במחלות חורף.
כמובן שלרוב אני משלבת פורמולות סיניות ותוספים שונים המתאימים לבעייה .
צלקות # ריפוי חתכים וצלקות#דבש רפואי#כאבים#החלמהמתאונתדרכים#פרופוליס#פולןדבורים#כרוב כבוש#
פרוביוטיקה#